Historie

In 1975 is door een aantal mensen de Utrechtse Sportstichting Samen Verder opgericht, dit is op 18 december 1975 notarieel vastgelegd.

Begonnen is met zwemmen en zaalsport, na verloop van tijd is daar judo, zaalvoetbal en volksdansen bijgekomen. Deze laatste activiteit bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. Door veranderingen van interesse bij onze deelnemers, is ondertussen zaalsport, zaalvoetbal en judo gestopt.

USSV is geheel afhankelijk van vrijwilligers. Momenteel kunnen wij rekenen op de inzet van 17 vrijwilligers, om aan zo’n 40 deelnemers het zwemmen als sport aan te bieden. 

Wij hebben dan ook mee gewerkt aan het opzetten van de G-voetbal competitie in de regio Utrecht en bij Geinoord met hun G-teams.

Door USSV is ook de “Stichting Vrienden van Verstandelijk Gehandicapten” opgericht. Samen met deze stichting is er hulp geboden bij het oprichten van zusterstichtingen, allen met het zelfde doel. Momenteel zijn er in en rond Utrecht 7 zelfstandige stichtingen aan het werk. Naast eerder genoemde sporten wordt er wandelsport en muziek aangeboden evenals muziek beoefend.